Lalcalde, Jaume Collboni, ja ha esbossat les línies mestres del nou govern de l’Ajuntament de Barcelona. El socialista ha estructurat el govern en quatre tinences d’alcaldia, que agruparan les quatre grans àrees polítiques. Són les següents:

  • Primera tinença d’alcaldia, responsabilitat de Laia Bonet, inclou l’àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures, Mobilitat, Espai Públic i Habitatge.
  • Segona tinença d’alcaldia, a càrrec de Maria Eugènia Gay que liderarà l’àrea de Cicles de Vida, Drets Socials, Cultura, Esports, Educació i Coordinació Territorial.
  • Tercera tinença d’alcaldia, liderada per Albert Batlle que continuarà dirigint l’àrea de Prevenció i Seguretat, i que també incorpora ara Convivència i Règim Interior.
  • Quarta tinença d’alcaldia, amb Jordi Valls al capdavant de l’àrea d’Economia, Hisenda i Promoció Econòmica.

Aquesta és l’estructura política i executiva inicial del consistori, després de la signatura dels primers decrets per part de Jaume Collboni, alcalde i màxim responsable del govern municipal. Es tracta d’una estructura provisional que queda pendent de l’aprovació completa del cartipàs municipal en les properes setmanes.

Collboni també ha definit qui lidera cada districte i també ha signat el decret que fixa les presidències dels Organismes Autònoms i Entitats Públiques Empresarials.

A banda, Albert Dalmau Miranda ha estat nomenat gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona.