La candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que rellevi la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, “per la seva incompetència” arran dels problemes d’inseguretat que han denunciat veïns de la Barceloneta. Munté vol que es nomeni un altre regidor “que tingui la capacitat de restablir la convivència i la seguretat al barri”. L’alcaldable del PDeCAT ha acusat Colau i Pin de “deixadesa de funcions”.

La petició es debatrà i votarà la setmana que ve a la Comissió de Presidència. A banda de demanar el relleu de Pin, la proposició que presentarà el PDeCAT  insta l’Ajuntament a “reunir-se periòdicament i al més alt nivell” amb les entitats veïnals de la Barceloneta. Un diàleg que Neus Munté creu que ha de resoldre “el menysteniment” del govern municipal amb el barri.

Per Munté, al govern de Colau se li ha anat Ciutat Vella de les mans: “Primer va ser el Raval i ara la Barceloneta”. La candidata del PDeCAT ha explicat que les entitats veïnals fa mesos que denuncien inseguretat, furts i tràfic i consum de drogues. Munté ha criticat que el pla de xoc per a Ciutat Vella que van pactar amb Colau per als mesos d’estiu “no s’ha aplicat amb la contundència ni la celeritat que calia”.