manifestació diada 2018

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha qüestionat la xifra d’assistents a la manifestació independentista de la Diada. Segons va informar la Guàrdia Urbana, l’avinguda Diagonal es va omplir amb prop d’un milió de persones. “Van ser molts, però menys que antany i més radicalitzats”, afirma en una piulada a Twitter en què acusa l’alcaldessa, Ada Colau, d’utilitzar la Urbana com a “coartada” per manipular les xifres.

En el mateix missatge, el líder municipal del PP demana a Colau que doni suport a la Guàrdia Urbana com a “policia de convivència i seguretat” perquè afirma que si fos així “Barcelona no tindria problemes de delinqüència o incivisme”.

Com es fa el recompte d’assistents?

Fonts municipals han explicat a betevé que la xifra d’assistents a la manifestació de la Diada és fruit d’un recompte sistematitzat. Es divideix tota la superfície per trams i es comprova la densitat de cadascun per determinar quantes persones hi havia per metre quadrat. Les mateixes fonts expliquen que és una xifra aproximada que aspira a acostar-se al màxim possible a la realitat.