Hores després de saber que hi haurà vaga de metro per les Festes de la Mercè, Ada Colau ha volgut allargar la mà del diàleg per arribar a un acord amb la plantilla i evitar les aturades. En declaracions al programa ‘bàsics’, de betevé, l’alcaldessa ha defensat la vaga com una eina i un dret dels treballadors. Tot i això, ha volgut respondre a les queixes dels sindicats, que critiquen l’incompliment del conveni laboral per part de la direcció de TMB. Entre d’altres, el comitè d’empresa diu que no es respecten ni els horaris dels treballadors ni els permisos per reducció horària.

Ada Colau ha dit que sí que s’estan complint les “línies generals” d’aquest conveni. Ara bé, durant l’entrevista al ‘bàsics’ ha reconegut que algunes qüestions concretes no s’han pogut desenvolupar en la data prevista. Ho ha atribuït, sobretot, a retards per part de l’Estat -com l’aprovació dels pressupostos generals.

La vaga per les Festes de la Mercè està convocada entre els dies 21 i 24 de setembre. Plantegen aturades parcials a cada torn.