L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no participarà en la manifestació de l’Onze de Setembre a l’avinguda Diagonal per discrepàncies amb l’Assemblea Nacional Catalana. Ho ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Colau diu que comparteix diversos punts en comú amb els organitzadors, com la necessitat de fer un referèndum d’autodeterminació i l’excepcionalitat de la situació política actual, amb polítics a la presó o a l’estranger. Però l’alcaldessa rebutja la defensa de la unilateralitat. “Hi ha una aposta clara per la via unilateral, l’ANC s’hi mostra a favor i a mi me n’allunya” ha dit.

De fet, Colau ha volgut destacar tot allò negatiu que, a parer seu, ha comportat l’aposta per la via unilateral per part de polítics i entitats independentistes. “Criticava abans la unilateralitat i els fets d’aquest any ens han donat la raó. No només era irrealitzable: ha causat perjudicis a Catalunya”, ha dit.

Ada Colau no nega que alguns regidors del govern municipal participin en la manifestació, que vol ser un “clam per fer efectiu el mandat de l’1-O“.

Colau participarà en altres actes previstos

Tot i el seu no a participar en la gran manifestació de la Diada, Ada Colau ha dit que participarà “amb normalitat” en altres actes previstos, com l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova i l’homenatge a l’expolític xilè Salvador Allende.

Tot i no ser present en la manifestació de l’avinguda Diagonal, l’alcaldessa creu que serà massiva i diu que l’Ajuntament col·laborarà en tot moment perquè es desenvolupi amb normalitat.