Un cop més, i n’han estat alguns aquest estiu, els veïns de la Barceloneta s’han manifestat aquest dimecres contra la inseguretat i l’incivisme que, diuen, han esdevingut una constant al barri. Expliquen que, a més del problema de l’excés de turisme, els robatoris en pisos i els furts al carrer —mitjançant estrebades o amenaces— van en augment. També s’incrementa la venda de droga que, segons els veïns, és habitual en punts com el parc de la Barceloneta, malgrat l’augment dels operatius policials per evitar-ho.

A tot això s’hi suma, segons expliquen, que encara hi ha al barri desenes d’apartaments turístics il·legals i que també hi proliferen els vehicles de mobilitat personal que, sovint, no segueixen la normativa. La protesta, que ha aplegat unes 400 persones, ha començat a la plaça del Poeta Boscà i ha continuat pel passeig de Joan de Borbó, on els manifestants han tallat el trànsit. Tot seguit han recorregut diversos carrers del barri passant per la platja on els veïns denuncien que hi prolifera a les nits la venda de droga. D’aquí han seguit fins al carrer del Doctor Aiguader on han tallat el trànsit.

La mobilització d’aquest dimecres es va votar en assemblea divendres 24 d’agost. Es vehicula a través de la plataforma La Barceloneta en Lluita, a qui l’Associació de Veïns de la Barceloneta va explicar que dona suport plenament. Van assegurar que continuaran amb les protestes fins que no es doni resposta a les seves reivindicacions amb mesures efectives.

Els veïns de la Barceloneta mantenen converses amb associacions veïnals d’altres barris amb les quals comparteixen algunes de les problemàtiques, com és el cas de la Vila Olímpica, per dur a terme una manifestació conjunta a mitjan setembre.