L’alcaldessa, Ada Colau, ha fet públic aquest dijous que una persona d’una multinacional li havia ofert “acabar la universitat fàcilment”. Colau, tal com va fer quan es va presentar com a candidata de Barcelona en Comú en les eleccions municipals del 2015, ha tornat a explicar obertament que, malgrat té la carrera de Filosofia “quasi acabada” —va cursar-la a la Universitat de Barcelona— li’n manquen dues assignatures de lliure elecció. Colau ha dit que acabarà el que ara seria un grau, però “quan tingui temps, m’hi dedicaré i faré aquestes assignatures”. Aquí pots veure l’expedient acadèmic de la UB amb les qualificacions de Colau (penjat per l’Ajuntament).

Colau va penjar a internet el seu currículum el 2015 perquè, segons ha afirmat, “m’imaginava que sent una desconeguda, m’ho mirarien tot”. L’alcaldessa ha dit que ho va fer amb la intenció que “qui volgués mirar-ho, pogués trobar-ho fàcilment” i “no es generessin comentaris d’aquests que sembla que hagis amagat alguna cosa”. Aquí pots consultar el currículum vitae de Colau (penjat per l’Ajuntament i actualitzat el 2015).

Què hi diu al currículum de Colau?

Segons el CV penjat a la pàgina web de l’Ajuntament, Ada Colau, ha estat investigadora i defensora dels drets humans, sobretot especialitzada en dret a l’habitatge i dret a la ciutat. Va exercir als anys 90 en els camps de la comunicació i la traducció i interpretació. De fet, va cursar una beca Erasmus a Milà (Itàlia).

L’any 2007 va formar part de l’Observatori DESC —plataforma dedicada a estudiar la defensa dels drets econòmics i socials—. I va ser el 2009 quan Colau va impulsar la fundació de la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca), entitat amb la qual més es va donar a conèixer públicament. Va ser-ne la portaveu fins a l’any 2014.