L’espai aeri de Barcelona estarà restringit aquest 11 de setembre per motius de seguretat, com ja ha passat en anys anteriors. Tot i això, la restricció no impedirà que hi pugui haver imatges aèries de la manifestació de la Diada convocada per les entitats sobiranistes. La petició de limitar l’espai aeri l’han feta els Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat durant la mobilització. La policia catalana ha traslladat la sol·licitud a la Subdelegació del Govern a Barcelona, i és aquesta la que, en última instància, l’ha fet arribar a En Aire, responsable de gestionar a navegació aèria a l’Estat espanyol.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han remarcat que la mesura no és excepcional, i que l’espai aeri es restringeix de manera habitual quan hi ha grans esdeveniments a la ciutat, com alguns partits del Barça. De fet, ja es va tancar l’1 d’octubre a petició de la Delegació del Govern a Catalunya, i també s’ha fet des del 2014 en totes les diades.

La prohibició afecta avionetes i helicòpters, excepte els serveis de seguretat, els d’emergències i aquells que hagin estat prèviament autoritzats, com és el cas de les peticions que han fet diversos mitjans de comunicació i l’ANC. La zona on estarà restringit el vol és la que envolta l’avinguda Diagonal, però no altres punts de la ciutat. Tampoc no queda afectada l’activitat de l’aeroport del Prat, que operarà amb normalitat. Fonts policials han explicat que l’objectiu és saber qui sobrevola la ciutat i fixar les directrius perquè ho pugui fer amb seguretat. Asseguren que s’ha donat autorització a tots els mitjans que havien demanat gravar imatges aèries a través d’empreses especialitzades.

afectació espai aeri tancat diada

L’ANC, que és qui convoca la manifestació de la Diada, ha explicat a betevé que fa moltes setmanes que tenen contractat aquest servei d’helicòpter a l’empresa Overon i que, com ja han fet en altres diades, distribuiran les imatges aèries als mitjans que ho hagin sol·licitat, com és el cas de betevé. Per tant, contràriament al que s’apunta en alguns comentaris a les xarxes, la Diada tindrà un any més imatges aèries de la manifestació.