Sala Lluís Companys

Tots els grups de l’oposició de l’Ajuntament de Barcelona han unit forces per demanar una comissió extraordinària perquè el govern municipal especifiqui quines accions ha impulsat per ajudar l’esport durant l’estat d’alarma i quines implementarà a partir d’ara, un cop la ciutat ja es troba en la nova normalitat. L’objectiu de la sessió és debatre i acordar ajudes destinades al sector esportiu després de la crisi sanitària pel coronavirus.

En una sol·licitud proposada per Junts per Catalunya i dirigida a l’alcaldessa, Ada Colau, els partits coincideixen a dir que l’esport ha estat un dels sectors “més castigats” per la pandèmia i que probablement sigui un dels que necessitaran més temps i suport per recuperar-se. JxC, ERC, Cs, el PP i BCN Canvi apunten que l’esport representa un 2,1 % del PIB català i que per això esdevé “fonamental” ajudar-lo per afavorir la recuperació econòmica de Barcelona.

La petició ja ha estat registrada i concretament sol·licita la compareixença del regidor d’Esports, David Escudé, qui al maig va anunciar ajudes directes per al sector. Els grups es mostren disposats a aconseguir “grans consensos i acords” amb el govern per “revertir la situació existent”.