La crisi del coronavirus ha afectat molt profundament el teixit esportiu de Barcelona. És per això que l’Ajuntament de la ciutat ha creat l’Oficina de l’Esport, que treballa amb Barcelona Activa, per ajudar i assessorar clubs, persones i entitats afectades d’alguna manera o altra per la covid-19. El regidor d’Esports, David Escudé, ha dit que ja es treballa en ajudes directes i que no demanaran que es tornin els diners com fan altres governs municipals.

 Objectiu: salvar l’esport de Barcelona

Segons Escudé, “la prioritat del mandat ha passat a ser la salvaguarda de l’ecosistema esportiu de Barcelona” i han quedat aparcats per a més endavant tots els projectes de què s’ocupaven. Escudé afirma que “estem treballant amb tots i cadascun dels clubs i persones que formen part de l’ecosistema esportiu de la ciutat, ens preocupa que aguantin un primer moment i després, el temps que estiguin amb les persianes cap a baix”.

Escudé ha dit que s’oferiran ajudes tant als clubs petits com grans perquè tots pateixen igual. Ha especificat que seran ajudes directes tant a les entitats com a les famílies, i que tenen en compte factors com la baixa d’abonats o socis, com pagar entrenadors, com accedir de nou a la instal·lació, etc.

El mateix Ajuntament ja està aplicant aquestes noves directrius amb les 200.000 persones que ja no paguen abonament a les instal·lacions municipals.