El taxista Luis López feia jornades laborals de fins a 12 hores diàries abans de la pandèmia del coronavirus. Ara, diu, “la mobilitat ha restat residual”. Assegura que la recaptació ha caigut pràcticament un 95 %: “No hi ha persones que es desplacin per feina, no hi ha congressos ni fires i la ciutadania de Barcelona ha estat confinada”.

López pronostica que “la mobilitat canviarà molt a partir d’ara”. Segons el portaveu de Taxi Companys, no hi haurà tantes “pernoctacions o persones que passaven per la ciutat per reunions de feina i congressos” perquè creu que “moltes d’aquestes coses es faran de manera telemàtica“. A més, pensa que “el turisme pot ser que es recuperi, però trigarem anys, no és qüestió de mesos”.

El Luis també està preocupat per “companys que estan en una situació molt precària”, de qui diu que “han hagut d’ajornar les hipoteques” i que “viuen del subsidi que els paga l’Estat”. El taxista recorda que el seu és “un sector que ja ve castigat per una crisi anterior i per una competència deslleial per part d’empreses d’intermediació amb les quals hem estat lluitant els últims anys”.