Rebaixes estiu Diagonal Mar

(ACN i redacció) És 1 de juliol, dia en què tradicionalment comencen les rebaixes d’estiu. Enguany, però, seran atípiques i estaran marcades pels efectes de la crisi de la covid-19. Després de tres mesos amb els establiments tancats, els comerciants s’enfronten a una campanya de descomptes amb excés d’estoc i sense turisme internacional, dos factors que els generen incertesa. “Aquest any és molt atípic, s’ajunten moltes coses i no sabem quina efectivitat tindrà la campanya. Les rebaixes de juliol fa anys que són fluixes”, diu el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, que creu que les botigues petites en seran les beneficiades.

Els establiments del centre de Barcelona són alguns dels que pateixen més la falta de turistes, juntament amb localitats costaneres, com Roses o Salou. “No són només passejadors, aquí ve molta gent de Rússia o de la Xina a comprar i són un condicionant econòmic molt potent. I no hi són”, apunta Goñi.

Aquest matí en algunes botigues del centre comercial Diagonal Mar han notat una certa millora en comparació amb altres dies. Tot i això, l’encarregat d’un dels comerços assegura que “no és el mateix boom” d’altres anys. De fet alguns compradors s’han assabentat de les rebaixes quan han vist els aparadors de les botigues. “Faré un tomb però jo ja he comprat abans de les rebaixes, per internet“, diu una de les clientes. “Aquest any és diferent, la gent no va de rebaixes sinó que compra per necessitat“, explica una altra.

Descomptes de fins al 70 %

Als aparadors s’han pogut veure descomptes de fins al 70 %, tot i que alguns botiguers s’han avançat a la temporada de rebaixes i, durant el desconfinament, ja van fer promocions per tal de vendre l’estoc acumulat durant la pandèmia. “Els més afavorits aquest any seran els petits perquè són els que fan les rebaixes més sinceres i no compren producte expressament per a les rebaixes”, afirma el president de PIMEComerç, Àlex Goñi.

Preus reduïts tot l’any

Els botiguers de Creu Coberta també s’han sumat a la campanya de descomptes, però en aquest cas no seran tan elevats perquè prefereixen oferir preus reduïts tot any. Així ho explica el president de l’associació de comerciants d’aquest eix, Lluís Llanas, que apunta que un 30 % dels establiments aprofitaran les rebaixes per vendre l’estoc acumulat i després abaixaran la persiana definitivament.