La pandèmia del coronavirus ha afectat diversos sectors de l’economia però, per a d’altres, ha estat una oportunitat. Aquest és el cas de l’empresa Arcovid, desenvolupadora d’un sistema de desinfecció per a persones i objectes. Els creadors, que ja l’han patentat i homologat a escala internacional, consideren que el seu ús serà tan habitual com el gel desinfectant o les mascaretes.

Dutxa nebulitzant

El sistema és tan simple com efectiu. Es tracta d’un arc de pas que incorpora  una dutxa nebulitzant. El sistema s’activa amb el pas d’una persona i el producte desprès elimina fongs, bacteris i virus com ara el SARS-CoV2, responsable de la pandèmia de la covid-19. Es pot instal·lar a qualsevol lloc, des d’espais de treball fins a hospitals, restaurants o discoteques. La màquina elimina la presència de patògens en qualsevol tipus de superfície.

Marc Anton Pons és un dels creadors del projecte. Explica que la idea va néixer d’un grup d’empresaris de diversos sectors durant el confinament. Van pensar com evitar contagis a partir de l’eliminació de la càrrega viral. “Vam veure que hi havia moltes complicacions i volíem protegir els treballadors de les nostres empreses”, explica Pons. I afegeix que, a més, “ha estat una oportunitat per reinventar-nos”.

La màquina s’ha dissenyat per a tots els sectors i es fa íntegrament a Barcelona. Donada la demanda actual, els creadors han hagut d’obrir una planta de fabricació a les illes Canàries. Però Arcovid no només desenvolupa sistemes d’higienització de persones. També ha adaptat la màquina per desinfectar objectes com ara EPI, productes tèxtils i vehicles, entre d’altres.