Els grups municipals del PDeCAT, Ciutadans, ERC i el PSC han impulsat la celebració d’una comissió extraordinària de Presidència el proper dimecres, 8 d’agost, a les 11.30 h per condemnar el que consideren el “deteriorament que viu Barcelona”. Els quatre grups han criticat la gestió del govern municipal en matèria de seguretat, una àrea que recau directament sobre l’alcaldessa Ada Coolau.
Tots quatre partits també estan d’acord a demanar la dimissió de l’alcaldessa, Ada Colau, com a màxima responsable de la seguretat a la ciutat. També reclamaran que la substitueixi algú amb prestigi i capacitat per redreçar la direcció política en aquest àmbit. A més reclamaran que s’apliquin mesures aprovades per combatre les situacions més conflictives com per exemple el pla de xoc per al Raval. La convocatòria dels grups de l’oposició arriba després de diversos casos com l’agressió d’alguns manters a un turista o les baralles al mig del carrer al barri del Raval.

La regidora del PDeCAT i presidenta de la comissió, Francina Vila, ha acusat avui Colau de “deixadesa i incompetència” i considera que “el govern s’està inhibint” de les seves responsabilitats. En la mateixa línia s’ha expressat el president del Grup Municipal d’Esquerra, Alfred Bosch, qui considera que “Ada Colau ha deixat que la ciutat caigui en el desgovern”. També ha estat crític Santiago Alonso, de Ciutadans, qui considera que el balanç del darrer estiu del mandat “no pot ser més negatiu”. En un comunicat, el PSC ha qualificat el govern municipal d'”aïllat, desbordat i incapaç” i assegura que “ha perdut el control de la ciutat”.

Tot i donar suport a la comissió i demanar també que Colau deixi de ser la responsable de Seguretat, el PP no s’ha sumat a la petició conjunta dels quatre partits. Els populars creuen que “silencien la responsabilitat de la Generalitat” i critiquen Ciutadans i el PSC perquè “per aconseguir el suport d’ERC i el PDeCAT indulten la passivitat del conseller d’Interior”.