La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, s’ha reunit aquest dimecres amb l’alcaldessa, Ada Colau, i li ha ofert les forces de seguretat de l’Estat per lluitar contra els narcopisos a Ciutat Vella. “Estem a la seva disposició”, ha dit Cunillera després de la trobada. Colau ha acceptat l’oferiment a l’instant i ha dit que no s’ho ha hagut ni de pensar: “benvinguts siguin els reforços”.

Teresa Cunillera ha explicat que la ciutat està necessitada d’efectius per combatre el narcotràfic i que ha ofert la Policia Nacional a l’alcaldessa en aquest i altres assumptes relacionats amb la seguretat. Colau ha dit que la policia espanyola ja ha fet alguns operatius i que la seva feina és útil per perseguir les xarxes de narcotraficants més enllà de la ciutat.

L’alcaldessa ha explicat que en els propers dies es posaran en contacte els equips tècnics per veure com es pot aprofitar aquest reforç policial. Cunillera ha destacat l’entesa del Govern espanyol amb l’Ajuntament en les últimes setmanes en qüestions com l’arribada del vaixell d’Open Arms o la reunió sobre la situació a l’aeroport, i ha assegurat que la voluntat és mantenir aquest camí de col·laboració que “ha donat bons resultats”.

Compromisos en habitatge

En la reunió, l’alcaldessa ha reiterat la petició que el Govern espanyol reformi la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) “en les properes setmanes” i que impulsi la regulació dels lloguers per evitar pujades de preu “abusives”. Colau ha reclamat també que es retiri el recurs contra la Llei 24/2015 de mesures urgents contra l’emergència en habitatge i la pobresa energètica.

Segons ha explicat, l’Estat veu prioritari revisar recursos en lleis socials com aquesta i la qüestió s’abordarà en la comissió bilateral que té amb la Generalitat la setmana vinent. Per Colau, aquesta llei és clau perquè els grans propietaris de pisos no puguin desnonar sense garantir un reallotjament a les famílies.