Els carrers del Raval han estat escenari d’una nova batussa. Aquest dissabte a la tarda, un grup de persones es van apallissar a plena llum del dia al carrer de la Cera. En les imatges, enregistrades pels veïns i que circulen a les xarxes, es pot veure un home a terra, mentre un home el colpeja amb una barra de fusta, armat amb un ganivet a l’altra mà. En el vídeo, també es pot veure com un altra persona li dona puntades de peu al cap, i se senten crits que s’avisi la policia.

Segons han explicat diversos testimonis, la persona agredida en el vídeo prèviament n’havia ferit una altra amb arma blanca, fet que havia provocat la batussa. La presumpta víctima de les ganivetades ha narrat a betevé que “un home em va dir que li havien robat, i li vaig indicar com arribar a la comissaria dels Mossos” —que és molt a prop— i afegeix que “sense motiu aparent, 10 o 15 minuts més tard va tornar a aparèixer i em va apunyalar per l’esquena“. El ferit va necessitar assistència mèdica a l’Hospital del Mar per unes ganivetades que li han afectat la zona lumbar. Aquesta versió també la corrobora Mariano Pérez, que regenta un bar al mateix carrer de la Cera. Explica que “deien que qui era a terra havia apunyalat algú” i destaca que “qui colpejava qui era a terra, anava cridant que truquessin a la policia, mentre l’altra persona era a terra immòbil”.

Fins al lloc de l’incident es va desplaçar una patrulla de la Guàrdia Urbana alertada pels veïns. Els agents van detenir la persona que havia esta estat reduïda amb força, i segons ha explicat la víctima d’arma blanca, també denunciada. La policia no descarta fer més detencions.

Dues baralles més

Els veïns de la zona es queixen que cada vegada són més habituals aquest tipus de baralles i afirmen que l’ambient al Raval és de força violència. Dissabte va haver-hi una altra a l’interior d’un narcopís del carrer d’Espalter. La mare d’una de les víctimes ha explicat que “li van trencar les dents frontals en ser colpejat amb un cadenat”, i afegeix que “no és la primera vegada que el meu fill és víctima d’una agressió”. La progenitora de la víctima lamenta que “el barri és en una situació que el següent que em pot passar és que em diguin que el meu fill ha mort”, de tantes baralles que hi ha, relata.

La tercera baralla del cap de setmana va ser la nit de divendres, al carrer de les Carretes, entre drogoaddictes.