Quim Torra

(ACN)  El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat a tots els partits polítics catalans i espanyols que condemnin “enèrgicament” la violència dels grups feixistes contra independentistes. “Aquesta violència, com totes, ha d’acabar. I exigeix una condemna ferma, sense matisos ni equilibris, per part de tothom”, ha assenyalat Torra en un article d’opinió que aquest dissabte publiquen diversos mitjans. “No hi pot haver ningú que vulgui ser considerat demòcrata que calli, matisi o justifiqui res davant d’aquests brots de feixisme als nostre pobles i ciutats”, ha continuat el president de la Generalitat. “No podem acceptar discursos condescendents, mitges tintes ni justificacions –encara que siguin indirectes- d’aquests comportaments violents que hem viscut als carrers de Catalunya”, ha insistit Torra, que ha apostat perquè els Mossos actuïn amb “màxima eficàcia” contra aquests grups i per la creació d’un observatori independent que documenti les agressions.

“El Govern posarà tota l’atenció possible per frenar i fer desaparèixer el feixisme dels nostres carrers”, ha puntualitzat el president català. “Certament, l’actuació de la policia catalana davant d’aquests brots feixistes ha d’incloure mesures preventives i de detecció precoç i mesures actives quan es produeix una agressió”, ha reflexionat el president de la Generalitat en la carta oberta a la ciutadania. “S’ha d’evitar absolutament que aquests individus emmascarats, violents i intolerants puguin tenir cap sensació d’impunitat”, ha recalcat Torra, que avisa que la tasca “professional, eficient i contundent” de la policia i la justícia ha d’anar acompanyada d’una “muralla democràtica” en el camp polític i discursiu del país. “I això inclou els mitjans de comunicació, els creadors d’opinió i tothom qui tingui un paper a l’arena pública. Cal fer un cordó sanitari davant de les actituds feixistes que s’han despertat darrerament”, ha assenyalat el president de la Generalitat.

“Finalment demano a tothom, a la ciutadania, màxima responsabilitat i que, davant dels casos de risc, es posin en contacte amb la policia perquè siguin els professionals els qui actuïn. Com en tantes altres coses, contra el feixisme hem de ser un sol poble”, ha conclòs Torra.