Munté ha detallat el pla de xoc al costat del líder municipal del PDeCAT, Xavier Trias, que ha denunciat que des de la reprovació a Colau pels narcopisos en l’últim plenari, “les coses no es mouen”. Per això, el Partit Demòcrata vol negociar amb l’alcaldessa aquest pla de xoc, que creuen que necessita una dotació pressupostària de 5 milions d’euros per als mesos d’estiu. “No hi ha solucions màgiques, però sí que hi ha solucions”, ha dit Munté, que ha demanat més recursos humans i materials per a l’atenció sanitària i més inspeccions per mobilitzar pisos buits.

“Rebem aquesta oferta amb satisfacció”, ha dit Gerardo Pisarello, que confia que l’oferiment del PDeCAT sigui “una oferta sincera”. El primer tinent d’alcalde ha afirmat que “seria una bona notícia” arribar als mesos d’estiu amb més recursos humans i econòmics, però ha assenyalat que també seria bo que Trias acompanyés el govern a demanar al nou executiu català que s’impliqui al Raval. Pisarello ha recordat que sense els Mossos, la Guàrdia Urbana no pot fer front tota sola als narcopisos.

Trias escenifica el relleu a Munté

La roda de premsa de Xavier Trias i Neus Munté ha estat la primera des que Munté va guanyar les primàries i es va convertir en l’alcaldable del PDeCAT. “Avui fem una cosa especial”, ha admès Trias, que ha afegit: “fem una roda de premsa conjunta la futura alcaldessa i un alcalde que va perdre les eleccions i li cedeix pas a ella”.