Quim Torra

El president Quim Torra ha anunciat que anirà a la presó de Lledoners el 17 d’agost, coincidint amb el primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, per visitar Joaquim Forn. El president assegura que anirà a veure Forn com a homenatge a tots els professionals “que aquell dia van donar el millor”. Torra ha assegurat que el visitarà com a mostra de respecte i agraïment, i ha demanat a la ciutadania que l’acompanyi en aquest homenatge.

El president ha anunciat la seva intenció durant una visita a la 68a Festa del Càntir d’Argentona, on ha precisat que al centre penitenciari de Lledoners s’abraçarà amb Forn “com a símbol de l’excel·lent feina que va fer el 17 d’agost”. El president ha afirmat que aquell dia vol estar amb les persones que van saber combatre d’una manera brillant un moment d’extrema dificultat per al país.

Que dos dels màxims responsables que poguéssim salvar aquella situació, el conseller Forn, i també el major Trapero, l’un estigui a la presó i l’altre hagi estat investigat i processat i estiguin pendents de judici amb unes penes terribles, a nosaltres ens sembla una indecència”, ha subratllat Torra.

Sobre la presència del rei a l’homenatge del 17-A

Preguntat pels periodistes sobre la presència del rei Felip VI als actes d’homenatge en el primer aniversari del 17-A, Torra ha dit: “Nosaltres no l’hem convidat, ni assistirem a cap acte organitzat per la monarquia, però a qualsevol acte que es faci al país el president de la Generalitat hi serà”.

Torra també ha assegurat que “els catalans no tenim rei” i ha recordat que encara estan esperant una disculpa del monarca pel discurs del 3 d’octubre.