El PDeCAT exigeix al govern d’Ada Colau un calendari d’execució de les reformes pendents a diversos mercats municipals. El líder del Grup Municipal, Xavier Trias, i la candidata a l’alcaldia de la mateixa formació, Neus Munté, ho han anunciat durant una visita aquest dimecres al Mercat d’Horta, un dels que, segons diuen, ja s’haurien d’haver remodelat.

Segons Trias, durant el seu mandat com a alcalde es va preveure la reforma integral d’alguns mercats municipals. “El govern de Colau va endarrerint les inversions perquè no li quadren els números“, ha criticat el líder de l’oposició, que també ha exigit “que hi hagi un pla i que es compleixi“. En el cas concret del Mercat d’Horta, Trias ha assegurat que “el projecte ja l’haurien de tenir fet, és ridícul que no el tinguin perquè fa cinc anys que es va decidir que calia reformar-lo”.

Per la seva banda, Neus Munté també ha exigit “un pla de reforma integral que faci competitiu el Mercat d’Horta”. La candidata a l’alcaldia del PDeCAT s’ha mostrat “molt crítica amb l’alentiment i la nul·la voluntat de tirar endavant les reformes d’altres mercats“. Munté ha citat, per exemple, el cas de l’Abaceria, on hi ha hagut “un retard considerable en el trasllat” i “s’han endarrerit les obres fins al 2021”. “No podem estar gens d’acord [amb el retard de les obres] perquè comporta molts perjudicis pel comerç de la zona”.

La candidata del PDeCAT també ha fet referència a les reformes pendents als mercats de la Vall d’Hebron, el Bon Pastor i Sant Andreu, amb “uns retards injustificables“. Segons Munté, “en general, el que hi ha és una aturada de les obres de remodelació, però també la inexistència, i això ho reclamem, d’un calendari acurat i actualitzat d’execució d’aquestes obres”. L’alcaldable ha assegurat que “no hi ha voluntat política de millora de la xarxa de mercats” i ha acusat el govern de Colau de posar aquests equipaments “en una situació crítica“.