El govern municipal es defensa de les crítiques que ha rebut després de l’agressió d’un grup de manters a un turista a la plaça de Catalunya. L’alcaldessa accidental, Laia Ortiz, ha argumentat que la venda a la manta “és una problemàtica global”, que afecta municipis on governen partits de tots els colors, també alguns dels que culpabilitzen el consistori barceloní.

Ortiz ha demanat “lleialtat institucional” i no convertir aquests fets en “una arma llancívola” contra el govern municipal. L’alcaldessa accidental ha argumentat que l’Ajuntament ha impulsat mesures per combatre la proliferació de venedors. Ha recordat que s’ha reforçat la plantilla de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella, s’han destinat 12 milions d’euros a pagar hores extres dels agents i durant l’any passat es van posar més de 70.000 sancions. Per això, rebutja que es parli d’impunitat per qualificar la situació dels manters a la ciutat.

Tot i això, Ortiz ha reclamat més esforços d’altres administracions com la Generalitat i el Govern espanyol per combatre el problema. La tinenta d’alcalde ha tornat a condemnar els fets que -diu- “són inacceptables”.