oficines 22@

ERC de Barcelona vol que l’Ajuntament torni a obrir l‘Oficina del 22@ per impulsar el desenvolupament d’aquest sector del districte de Sant Martí. La petició la farà en el ple d’aquest divendres després que la setmana passada s’aprovés una suspensió de llicències urbanístiques per a quatre mesos als solars pendents de desenvolupar en aquest àmbit, un 21 % del total.

El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha dit que aquesta oficina que ja va funcionar anys enrere és “l’instrument indispensable” perquè el 22@ recuperi el ritme que creu que s’ha perdut. Coronas ha apuntat que hi ha sòls on ja s’hauria pogut construir habitatge públic i que no s’ha fet per la lentitud de la burocràcia municipal. “Hem de ser facilitadors”, ha dit Coronas, que ha defensat que l’oficina ha d’aglutinar totes les gestions perquè el desenvolupament del 22@ vagi de la forma “més ràpida i eficient”.

En la proposta que es debatrà en el plenari, ERC demana que el govern municipal doti aquesta oficina dels recursos materials i humans necessaris i que funcioni com “una finestreta única” per establir les relacions amb operadors privats i veïns.