L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha viatjat aquest dilluns a Madrid per reunir-se amb el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos. Colau ha explicat en un tuit que tots dos dirigents polítics s’han centrat en “la urgent regulació dels lloguers“, que, diu l’alcaldessa, ha de ser una realitat els pròxims mesos. Tot i això, ha puntualitzat que “són molts els temes compartits a treballar”. L’alcaldessa ha assegurat que ha estat una trobada de treball positiva.

El ministre Ábalos també ha fet pública la reunió d’aquest dilluns a la tarda. El titular de Transports ha afegit l’agenda urbana i la mobilitat com a altres temes d'”interès comú” tractats en la reunió.

La trobada d’aquest dilluns arriba després que Colau i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es reunissin a Barcelona per, entre altres coses, parlar de la regulació dels preus dels lloguers. Aleshores, l’alcaldessa va demanar que la mesura arribi “com més aviat millor”, mentre que el líder socialista va refermar “el compromís a complir allò pactat”, fent així referència a l’acord entre el PSOE i Unides Podem. Tot i això, no van concretar cap termini sobre aquesta mesura.