Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha constituït aquest dimecres un comitè de coordinació i seguiment per avaluar l’evolució del coronavirus a la ciutat. L’òrgan s’ha creat l’endemà que s’hagi confirmat el primer cas de coronavirus a Barcelona i just abans de confirmar-se’n un segon cas. L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit la reunió, que ha comptat amb el regidor de Presidència, Jordi Martí; la regidora de Salut, Gemma Tarafa, i la gerent municipal Sara Berbel.

El comitè està dirigit per la regidora Gemma Tarafa i hi participen totes les gerències i serveis municipals. Segons informen fonts municipals, el grup vol mantenir una interlocució contínua entre totes les àrees de l’Ajuntament per seguir l’evolució del coronavirus covid-19 a Barcelona, en coordinació amb les autoritats sanitàries de la Generalitat i el Govern espanyol.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que aquest grup de coordinació anirà anunciant les mesures que recomanin les autoritats sanitàries i ha fet “una crida a la tranquil·litat i a no canviar els hàbits normals”. De fet, el consistori recorda que el 80 % dels casos de la malaltia que s’han detectat a tot el món tenen una simptomatologia lleu.

L’Ajuntament assegura que no hi ha cap recomanació de Salut Pública per restringir les activitats a la ciutat. De fet, recomana mantenir les mesures de prevenció que ja se segueixen amb la grip estacional: higiene freqüent de mans, cobrir-se el nas i la boca en cas de tos i esternuts, mantenir una distància mínima de dos metres amb persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda i evitar tocar-se el nas, ulls i boca.