El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’ha referit als darrers incidents durant els talls de la Meridiana. Aquest dilluns, un cotxe hi va atropellar un jove i l’endemà, aquest dimarts, dues persones alienes a la concentració en van colpejar alguns manifestants. Davant d’aquests fets, Collboni ha dit que “aquesta situació [els talls a la Meridiana] s’ha d’acabar, no té cap sentit”.

El primer tinent d’alcalde ha prosseguit: “Aquestes protestes no tenen més efecte que perjudicar els veïns i comerciants”. De fet, Collboni ha recordat que l’Ajuntament ja ha emès informes contra els talls de la Meridiana i que ha enviat una carta al conseller d’Interior, Miquel Buch, per demanar que prohibeixi les concentracions.

Els talls “són llibertat d’expressió”

Per la seva banda, els organitzadors de la protesta asseguren que els talls seguiran “mentre no es recuperi la normalitat política” i els presos polítics, diuen, “surtin de la presó”.
Amb tot, alguns dels manifestants afegeixen que la protesta s’emmarca en l’exercici d’un dret fonamental, la llibertat d’expressió, que “molesta al soci de govern de Colau”.

Més talls fins al 18 de març

Fins ara, Interior ha reiterat que no hi ha motius de risc per prohibir els talls a la Meridiana. De fet, el departament encapçalat per Miquel Buch ha confirmat a betevé que almenys els talls es repetiran fins al 18 de març, tot i que l’assemblea de Meridiana Resisteix apunta que des de l’ANC hi ha la intenció de comunicar a l’Administració un nou permís fins al 8 d’abril.

Fonts de la conselleria d’Interior també han recordat que perquè els talls siguin legals s’han de comunicar amb una antelació mínima de 10 dies. A més, en cap cas s’autoritzaran per a un període superior a 30 dies, tal com marca la llei.