Durant la visita per conèixer l’abast de les destrosses del temporal Gloria al Port Olímpic, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que una de les actuacions prioritàries a la zona és la construcció d’un dic de recer, tal com preveu la reforma de l’espai. La infraestructura, que es podria començar a construir la primavera del 2021, “ja preveu el nou clima i les noves tempestes que tenim als ports”, ha dit Collboni.

Amb el dic de recer —que serà on impactaran les onades—, l’executiu confia que el Port Olímpic “estarà preparat per a circumstàncies” com les del temporal Gloria. En aquest sentit, Collboni ha sentenciat que “serà més resistent i més adaptat al canvi climàtic”. Actualment, quan hi ha onades violentes, l’aigua sobrepassa el mur i causa danys als locals que hi ha a sota. Durant la visita al Port Olímpic, el primer tinent d’alcalde també ha constatat les destrosses patides pel Club de Vela, com la inundació d’algunes sales i el despreniment d’elements de la teulada de l’edifici.

Pel que fa als danys a les platges, Collboni ha explicat que esperaran que passi el temporal per avaluar en quin estat queden. A partir d’aleshores serà el Ministeri de Foment el que haurà de decidir les accions a prendre per arranjar-les, ja que són de competència estatal.