Juanjo Ferreiro

Juanjo Ferreiro ha mort als 79 anys. La seva trajectòria va estar marcada per la seva etapa sindicalista i el lideratge veïnal al barri del Bon Pastor, però també va tenir un pes important en la política: va ser un dels fundadors del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i va esdevenir el primer regidor del districte de Nou Barris. També va ser diputat al Parlament de Catalunya durant la primera legislatura de la democràcia, entre 1980 i 1984.

Juanjo Ferreiro

La seva contribució a l’impuls de Nou Barris va fer que rebés el 2005 la Medalla d’Honor de Barcelona. Abans, a les eleccions municipals del 1983, havia estat escollit regidor de l’Ajuntament de Barcelona. Des d’aleshores i fins al 1995, va ser regidor president de Nou Barris.

Missatges de record i condol del PSC

Diversos membres del PSC han volgut compartir els seus missatges de record i de condol. És el cas del candidat del PSC a les eleccions municipals del 2023, el fins fa poc tinent d’alcaldia Jaume Collboni: “Ens ha deixat l’històric company Juanjo Ferreiro”. En el seu text, ha assegurat que l’activista veïnal “va contribuir a la descentralització municipal i a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes”.

També ha tingut paraules per a ell el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle: “Durant anys vam compartir projectes i il·lusions“. El PSC, com a organització política, també ha volgut enviar un missatge de record i condol per la mort de Juanjo Ferreiro.