El candidat republicà a les eleccions municipals 2023, Ernest Maragall, assegura que Ada Colau i Xavier Trias competeixen “per veure qui està en millors condicions de pactar amb el senyor Collboni”. Maragall ho ha dit aquest dimarts en un acte de partit al Poblenou, des d’on s’ha reivindicat com l’única garantia de govern progressista a Barcelona. “La credibilitat de la senyora Colau en aquest àmbit està sota zero”, ha afirmat Maragall, que també ha criticat que l’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú busqui de nou la complicitat del seu exsoci de govern, Jaume Collboni.

Demanen “protegir” la ciutadania de Collboni

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha acompanyat Maragall i ha demanat als barcelonins no votar el PSC. Segons Junqueras, cada vot al partit socialista a Barcelona “serveix perquè el Govern espanyol privi els ajuntaments dels seus recursos” i ha assegurat que “l’única manera de protegir la ciutadania és que no hi hagin vots al partit socialista”. En aquest sentit, Ernest Maragall ha posat Xavier Trias en el mateix sac i ha alertat que votar Trias per Barcelona implica avalar la “retallada d’ingressos” que diu que proposa Collboni.

Maragall alerta de menys pressupost municipal per al 2024

En l’acte, la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha denunciat un “atac de l’Estat a l’autonomia municipal”. Mas ha explicat que el govern de Pedro Sánchez vol que l’Estat es quedi amb la totalitat del dèficit que generen els ajuntaments. Això implica, ha dit, l’obligació que els consistoris generin superàvit i que no puguin fer ús dels seus romanents. Sobre això, Maragall ha alertat que “estem en un terreny perillós que ha dictat el govern des de Madrid i al qual el senyor Collboni dona suport”. L’alcaldable republicà veu que votar Jaume Collboni és “agreujar la feblesa” de l’Ajuntament.

Segons Maragall, són 186 milions d’euros (el 5 % del pressupost municipal del 2024) que l’Ajuntament haurà de reduir si finalment l’Estat recapta el 100 % del superàvit municipal. “La ciutat s’hi juga molt”, ha sentenciat Maragall.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?