La CUP exigeix declarar Felip IV "persona non grata" a Barcelona.

La CUP Capgirem Barcelona reclama declarar el rei Felip VI persona non grata a la ciutat. En un comunicat, la formació assegura que la visita del monarca per als premis Princesa de Girona és “una provocació” perquè cerca “refermar la seva autoritat” a Catalunya. A més, considera que la presència de la família reial suposa un risc per als barcelonins perquè pot desencadenar “un rebrot de la repressió”.

En el mandat anterior, els cupaires ja van presentar dues peticions a l’Ajuntament per declarar Felip VI i tota la Casa reial persones non grates a Barcelona, però no van prosperar. L’última va ser l’octubre del 2017, després del referèndum de l’1-O, i la Comissió de Presidència ho va rebutjarBComú, Cs, PSC i PP hi van votar en contra, mentre que el PDeCAT, ERC i el regidor no adscrit hi van donar suport.

La CUP creu que és una “obligació” exigir de nou la declaració des del consistori i que es reclami l’abdicació del monarca. Afirma que aquest seria el pas inicial perquè l’Ajuntament “tingui una base mínima de credibilitat i coherència a l’hora de parlar de drets civils, llibertats, convivència i diàleg”. La formació afirma que no es pot tractar “amb honors ni consideracions” una persona que incita a la “repressió policial, judicial i institucional”.