El líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, un gest de rectificació després de les explicacions del govern en comissió sobre el concert fallit als terrats. “Benvingut seria un gest de rectificació clara”, ha dit Maragall, que ha assegurat que aquest gest “segurament redundaria en una certa recuperació de la confiança global” per enfocar “amb tota certesa” debats com la modificació del pressupost.

En una roda de premsa telemàtica, Maragall ha dit que després d’escoltar les paraules del regidor de Presidència, Jordi Martí, en comissió, sembla que el govern no té res a rectificar. Per això, el líder municipal d’ERC ha dit que continuaran exigint claredat en com es prenen les decisions a l’Ajuntament.

Més endeutament per mantenir la inversió

En el debat obert per refer els comptes del 2020, Esquerra planteja que l’Ajuntament s’endeuti per compensar el dèficit que genera el coronavirus en les finances municipals, a banda de gastar el romanent de tresoreria. La proposta dels republicans és fer créixer l’endeutament del consistori en un 10 %, uns 80 M € aproximadament, per mantenir el pressupost per sobre dels 3.000 M € com es va aprovar i, d’aquesta manera, evitar l’ajornament d’inversions.

“Volem mantenir les inversions que vam acordar”, ha dit Maragall, que, tot i això, ha dit que estan disposats a discutir la llista d’inversions fent una anàlisi cost-benefici de cadascuna. El líder republicà ha dit que prioritzaran les obres per fer front al canvi climàtic i afavorir la rehabilitació d’edificis. ERC aposta per no renunciar a inversions per fomentar l’ocupació des del sector públic.