L’Ajuntament ha demanat a la ciutadania responsabilitat col·lectiva i fer cas de les indicacions de les autoritats sanitàries per poder avançar a la fase 1 del desconfinament en la crisi del coronavirus. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha advertit que “ens juguem molt” i ha afegit que caldrà seguir amb molta pedagogia, molta comprensió i acompanyament.

“Si ho fem bé, la setmana que ve estarem a les portes de la fase 1”

Batlle alerta que s’apropen “més hores de sol, més calor i més ganes gaudir ciutat” i amb els espais tancats per confinament cal seguir fent ús de l’espai públic de manera responsable. El tinent d’alcalde ha assegurat que “estem a un pas d’avançar en el desconfinament” no només pel lleure ciutadà, sinó també per recuperar l’activitat econòmica i comercial de la ciutat. “Si ho fem bé, és probable que la setmana que ve quan ens trobem en aquestes circumstàncies estem ja a les portes efectives de passar a la fase 1. És la nostra responsabilitat”, ha sentenciat el tinent d’alcalde.

Les platges no estan obertes

L’Ajuntament ha volgut deixar clar que les platges no estan obertes, sinó que només s’hi permet la pràctica esportiva de 6 a 10 h del matí perquè els centres per practicar esport estan tancats i “s’havia de regular i ordenar”. De fet, aquesta setmana, l’alcaldessa, Ada Colau, ja va demanar que és fes un ús responsable de les platges per evitar un “efecte crida”.

Aquest cap de setmana el consistori intensificarà els missatges cap als barcelonins perquè no es relaxi el compliment de les normes decretades per combatre el coronavirus.