Ada Colau

Tots els grups municipals han tornat a exigir que sigui l’alcaldessa, Ada Colau, qui doni explicacions per la cancel·lació del concert Barcelona, ens en sortirem. L’Ajuntament va anunciar aquest divendres que l’encarregat d’explicar aquesta cancel·lació serà el regidor de Presidència i d’Economia i Pressupostos, Jordi Martí, en una comissió extraordinària dilluns, 11 de maig.

En un comunicat conjunt, ERC, JXC, Ciutadans, BxC i el PP critiquen “les formes” amb què es va prendre la decisió i demanen conèixer “si els mecanismes de contractació de l’esdeveniment són correctes”. També lamenten “la manera de dirigir-se a l’oposició en aquest assumpte” perquè, recorden, “no s’ha comunicat directament als grups” l’absència de l’alcaldessa en la compareixença per donar els detalls de la cancel·lació.

L’oposició en bloc també coincideix que si va ser Ada Colau qui va anunciar el concert als mitjans “com a iniciativa sorgida de la mateixa alcaldia”, hauria de ser ella l’encarregada de respondre sobre el tema un cop suspesa.

La cancel·lació de Barcelona, ens en sortirem es va decidir després que molts dels artistes declinessin participar-hi per, segons ells, l’elevat cost d’aquest esdeveniment.

El control a l’alcaldessa es fa al ple

Fonts municipals han insistit a betevé que qui compareixerà en la comissió serà Jordi Martí, i que “per acord de tots els grups, és el govern municipal el responsable de decidir qui compareix”, cosa que -han avisat- “s’ha fet sempre”.

En paral·lel, les mateixes fonts han recordat que el control a l’alcaldessa es fa a través del plenari municipal, on se li fan mensualment precs i preguntes de forma directa. El consistori també insisteix que el concert “no ha suposat cap cost per a l’Ajuntament”.