El polèmic concert Barcelona, ens en sortirem, organitzat per la productora Mediapro i finalment cancel·lat pel degoteig de baixes d’artistes, tenia un cost total de mig milió d’euros. La xifra s’ha conegut aquest dissabte perquè està detallada a l’acord públic de la Comissió de Govern de la sessió del 30 d’abril del 2020.

El document indica la signatura del conveni entre el consistori i Mediapro per atorgar “la subvenció de concessió directa amb caràcter excepcional, per l’execució del projecte Barcelona canta a la vida per un import de 250.000 € i especifica que es tracta del  50 % del cost total del projecte. El text també justifica el fet que es tracti d’una concessió directa i que no es faci un concurs públic “per raons d’interès públic justificades en els informes que consten en l’expedient”.

Finalment, la concessió de 250.000 € a Mediapro no es va efectuar. El conveni es va retirar quan alguns artistes van rebutjar de participar en el concert i, finalment, el govern municipal el va cancel·lar. Accés al document complet, en PDF: 

Conveni Ajuntament i Mediapro Concert als balcons

L’espectacle, que s’havia de celebrar aquest dissabte, 9 de maig, comptava amb 20 artistes com Antonio Orozco, Sílvia Pérez Cruz, Txarango, Clara Peya o Joan Manuel Serrat. Precisament, el regidor de Presidència, Jordi Martí, compareixerà aquest dilluns, 11 de maig, per donar explicacions sobre la cancel·lació del concert, tot i que l’oposició ha insistit que qui hauria de donar explicacions és l’alcaldessa, Ada Colau.