El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, s’ha referit a l’enderrocament de les cases centenàries del carrer de l’Encarnació, que s’havia d’efectuar divendres però que es va aturar temporalment gràcies a la pressió veïnal. Maragall ha dit que les cases que “s’han enderrocat”—malgrat que es van aturar les obres—, i que aquest fet és una agressió a Gràcia i a la ciutat: “Si no sabem guanyar aquestes petites batalles, més difícilment guanyarem les grans”, ha sentenciat.

Esquerra (ERC) s’ha sumat així a les crítiques del PDeCAT i PSC contra el govern municipal, a qui ha acusat de reaccionar tard. Ha estat durant un acte del partit a la plaça de la Virreina, molt a prop d’on es troben les cases en qüestió. Els veïns ja han dit que s’organitzaran per torns durant el cap de setmana per ser-hi sempre present i evitar l’enderrocament.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha estat present a l’acte d’ERC i ha reivindicat la importància de Barcelona per construir la república catalana i la dels graciencs que van defensar els col·legis electorals l’1-O. Aragonès també ha parlat de la manifestació que Jusapol ha convocat aquest dissabte a Barcelona i ha tornat a condemnar la violència amb què va actuar la policia espanyola el dia del referèndum.