El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha defensat la reunió que va mantenir aquest diumenge amb l’expresident Carles Puigdemont a Waterloo (Bèlgica), en què van parlar dels pressupostos. “Seguirem anant a Waterloo o on calgui perquè totes les forces que van fer fora el PP es posin d’acord”, ha dit Pisarello des de Brussel·les, on ha participat amb altres ciutats en un acte al Parlament Europeu sobre les eleccions europees i l’agenda municipalista.

Gerardo Pisarello ha reiterat la necessitat de poder aprovar els pressupostos a l’Estat i també a la Generalitat i l’Ajuntament. Pel primer tinent d’alcalde, “hem de poder fer compatibles les demandes democràtiques” de finalitzar la judicialització de la política o alliberar els presos independentistes “amb la defensa d’uns pressupostos”.

Segons Pisarello, en la reunió Carles Puigdemont no li va posar cap objecció al contingut de l’acord pressupostari entre el PSOE i Podem per als pressupostos de l’Estat, tot i que li va expressar decepció pel paper dels socialistes amb les acusacions de la fiscalia i l’Advocacia de l’estat. Precisament per això, el primer tinent d’alcalde admet que “estem en un moment difícil”, però diu que va demanar a Puigdemont “que no es trenquin ponts” i que es pensi tot “amb calma”.