Barcelona aspira a tenir una pista de gel municipal coincidint amb els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. La comissionada d’Esports de l’Ajuntament, Marta Carranza, ha assegurat que la candidatura Pirineus-Barcelona obriria la porta a “aconseguir infraestructures esportives a la ciutat, com una pista de gel municipal”.

Carranza ha explicat a betevé que l’Ajuntament es plantejarà la construcció de la pista “si tenim els ajuts econòmics necessaris” i ha afegit que “això pot arribar amb els jocs d’hivern”. La comissionada d’Esports justifica el nou equipament per “les necessitats actuals”, ja que a la ciutat només hi ha dues pistes privades: la de l’Skating Club i la del FC Barcelona.

La ubicació, encara per decidir

Encara no se’n coneix la possible ubicació, ni si s’hauria de fer de zero o es podrien aprofitar equipaments actuals. Ara bé, fa uns mesos la comissió de l’Ajuntament sobre els jocs va dir-hi la seva. En un document, apuntava a la instal·lació d’una pista de gel desmuntable al Velòdrom d’Horta per fer-hi els partits d’hoquei. També plantejava fer una pista de velocitat amb zona de gel en un pavelló de nova construcció (sense ubicació triada).