L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, considera que el narcotràfic a la ciutat ha trobat un aliat en l’especulació immobiliària perquè els narcotraficants ocupen els pisos buits propietat d’entitats financeres. Colau ho ha dit a Madrid en el II Fòrum sobre les Violències Urbanes i Educació per a la Convivència i la Pau, en què ha analitzat les violències que pateix Barcelona.

Colau ha reconegut que el narcotràfic i els narcopisos són una de les imatges de la violència a la ciutat, que generen molta alarma social i que “preocupen i ocupen” el govern municipal. Més enllà del treball policial que s’està fent per combatre aquesta xacra, l’alcaldessa ha denunciat que, a banda de la violència visible del narcotràfic, hi ha la violència menys visible de l’especulació immobiliària, que és està normalitzada i està facilitant la proliferació dels narcopisos.

L’alcaldessa ha assenyalat directament les entitats financeres, que “han estat rescatades amb diner públic, han desnonat famílies i ara tenen pisos buits que ocupen els narcotraficants i ningú no els ha demanat cap responsabilitat”.

A banda de l’alcaldessa de Barcelona, la segona edició del Fòrum sobre les Violències Urbanes i Educació per a la Convivència i la Pau a Madrid ha comptat amb la presència de la seva homòloga de Madrid, Manuela Carmena, i el minsitre de l’interior, Fernando Grande-Marlaska.