El PSC ha reclamat a l’alcaldessa, Ada Colau, que posi policia a l’intercanviador de Renfe i metro de plaça de Catalunya per foragitar els manters. El líder dels socialistes a l’Ajuntament, Jaume Collboni, ho ha justificat per raons de seguretat: “S’han de garantir les possibilitats d’evacuació i de lliure circulació dels passatgers”, alhora que ha recordat que diàriament passen per l’intercanviador 80.000 persones.

Collboni també ha lamentat que Renfe hagi trucat fins a 600 vegades per denunciar el “top manta” al vestíbul de Catalunya, però les administracions no hi hagin fet res: “Això és una irresponsabilitat del govern municipal i de la màxima autoritat, que és l’alcaldessa”. El PSC durà a la Comissió de Presidència de la setmana vinent la possibilitat de posar policia a l’intercanviador.

El desplegament per la sivella granada, un exemple

La petició ha del PSC ha arribat el mateix dia que els Mossos d’Esquadra s’han desplegat a una altra estació, la de Sants, per una falsa alarma de bomba. I, de fet, Collboni ha posat com a exemple el dispositiu policial d’aquest dimecres: “S’ha demostrat que quan hi ha pressió policial, la venda il·legal desapareix”. I ha afegit que “això no hauria de ser una excepció, hauria de ser la norma”.