L’alcaldessa, Ada Colau, ha enviat una carta a Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), per demanar-li que no s’incrementin les tarifes del transport públic l’any que ve. En el document, enviat aquest dimecres, Colau explica que l’increment del nombre de viatgers obliga a incrementar l’oferta de mobilitat però afegeix que aquest cost no pot repercutir en el preu que paga la ciutadania.”

L’alcaldessa i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) recorda al responsable de l’ATM que entre el 2012 i el 2015 els preus ja van tenir “un augment acumulat del 38 %, molt superior al nivell de vida, que va castigar fortament els usuaris”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”L’ATM vol congelar les tarifes el 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/atm-congelacio-tarifes-transport-public/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Colau detalla com, en l’últim mandat, tant l’Ajuntament com la Generalitat i l’AMB han “fet un esforç” per congelar les tarifes i li recorda que “s’han incrementat notablement” les aportacions conjuntes davant la reducció del 45 % del finançament per part de l’Estat.

Colau afegeix també que l’acord dels pressupostos de Podem i el PSOE preveu incrementar l’aportació estatal a l’ATM en 40 milions, amb la qual cosa es passaria dels 109 als 149 milions d’euros. Aquest escenari, segons l’alcaldessa, ha de permetre no apujar les tarifes el 2019.

Preocupació pel retard de la T-Mobilitat

L’alcaldessa acaba la missiva traslladant la preocupació a Calvet pel “retard que acumula el desplegament de la T-Mobilitat”. I li demana que es posin en marxa les mesures necessàries per implantar-la “com més aviat millor”.