Finalment ho ha fet oficial. El conseller d’Afers Exteriors, Ernest Maragall, ha confirmat que es presentarà a les properes eleccions municipals com a candidat d’ERC. Ha assegurat, a més, que no té intenció de fer-ho amb una llista unitària de l’independentisme.

Petició de Junqueras des de Lledoners

Després de dies d’especulacions, el candidat republicà ha explicat que va ser Oriol Junqueras qui li va demanar d’encapçalar la llista d’ERC a Barcelona, en una candidatura que combini reivindicacions socials i nacionals. Maragall ha admès que va dubtar molt a acceptar l’encàrrec “per l’edat, la família, els dubtes sobre la meva idoneïtat i per no malmetre un cognom que és patrimoni comú. Malgrat aquests temors ha decidit presentar-se i ha afirmat que  “la meva decisió és Barcelona. Venim a remoure Barcelona” i ha explicat que concorrerà a les primàries del partit per optar a ser-ne candidat.

Llista d’ERC oberta

Pel que fa a les eleccions s’ha mostrat convençuts de poder guanyar els comicis. Ha assegurat que el primer pas és concórrer a les primàries i ha explicat que vol liderar una llista oberta però d’ERC, una candidatura que ha negat que sigui una plataforma unitària de l’independentisme.

Maragall ha explicat el seu projecte per a les eleccions del 2019 des del Parc del Clot, un espai que ha inscrit en un dels barris de tradició obrera de la ciutat i que per al conseller il·lustra el que és el “cor” de l’urbs.

Maragall, relleu de Bosch

El 21 de setembre passat, Alfred Bosch va renunciar a encapçalar la llista d’Esquerra a les eleccions municipals, malgrat que al març havia guanyat les primàries per optar al lloc.