Ferran Mascarell ha assegurat que l’independentisme està treballant en una llista unitària de cara a les eleccions municipals de Barcelona. Mascarell ha dit que hi ha un grup de persones que hi treballen “de fa temps” i que “seguim treballant” fins a l’últim moment.

L’exconseller i exregidor ha assegurat que està en contacte amb gent “vinculada a diferents partits”, com el PDeCAT, JxC o “els socialistes sense partit”, i també amb “gent que pugui estar vinculada a organitzacions de tot tipus”.

Mascarell es desmarca de les primàries de Graupera

Ferran Mascarell no ha volgut fer públic quin paper tindrà en la hipotètica llista unitària independentista, si l’encapçalarà o no. El que sí que ha deixat clar és que no concorrerà a les primàries obertes impulsades per Jordi Graupera, tal com havia insinuat al maig.

Mascarell ha dit que les primàries, perquè donin resultats, “han de tenir una participació àmplia”. En aquest sentit, ha afegit: “Les primàries necessiten un consens que, ara per ara, no hi és”. En paral·lel, el que va ser regidor de Cultura en l’època de Joan Clos, ha reiterat que “hauríem d’estar discutint molt a fons els projectes de ciutat”.

La Crida de Puigdemont prendrà forma el 27-O

Ferran Mascarell ho ha explicat en la presentació del full de ruta de la Crida Nacional per la República, el moviment engegat per Carles Puigdemont. La Crida celebrarà una convenció fundacional el 27 d’octubre (quan se celebrarà el primer aniversari de la de proclamació de la república feta pel Parlament) amb uns 50.000 adherits.

En la convenció fundacional hi participaran Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Quim Torra, i hi haurà dues ponències. Més endavant, a principis de desembre, la Crida farà el congrés fundacional per acordar el programa d’acció del moviment.

Un dels portaveus de la Crida, el diputat de JxC Toni Morral, ha assegurat que el mandat amb què es treballarà és “fer efectiu el resultat de l’1 d’octubre” i que la Crida “es fa seus” l’1-O, el 3-O (quan va haver-hi l’aturada de país) i també el 27-O. El moviment també deixa les portes obertes a convertir-se en un partit polític que concorri en processos electorals.