Una conferència i una roda de premsa en menys de 24 hores. Així ha donat a conèixer Manuel Valls que es presenta com a candidat a les eleccions municipals del 2019. Al ‘bàsics’, hem analitzat al detall totes dues intervencions i en desgranem els cinc pilars.

Identitat barcelonina

El panot de Barcelona ha estat la imatge que Manuel Valls ha utilitzat per vestir l’escenari de la seva presentació. També va ser la primera pista que va donar a Twitter sobre la seva candidatura a les eleccions municipals. Valls també ha reivindicat les seves arrels barcelonines, especialment a través de la seva família i amb referències a personalitats culturals i el Barça.

Menys procés de l’esperat

Dels 42 minuts que va durar el discurs de Manuel Valls de dimarts, només va dedicar tres al procés sobiranista. Si ens fixem en les llengües que va parlar, l’ex-primer ministre francès va utilitzar el català en la majoria de la conferència, 32 minuts exactament.

Com es defineix com a candidat?

Manuel Valls s’ha presentat com “el candidat de la moderació”. També s’ha definit com a “independent”, “de la cultura” i vol ser “l’alcalde de tots”.

Perfil propi

Valls ha afirmat que “no té enemics” i que no vol anar en contra d’altres candidats a les eleccions municipals. Tot i això, aquest dimecres s’ha referit a l’actual alcaldessa, Ada Colau, i ha dit que “la respecta” perquè “gestionar una ciutat quan no estàs preparat [per fer-ho] no és fàcil”.

Caràcter fort

Les dificultats tècniques que hi ha hagut a la roda de premsa ha deixat entreveure el caràcter fort del candidat, que ha conclòs: “Ho organitzaré jo el pròxim cop”.