Xavier Trias

A Xavier Trias li agradaria que el PDeCAT i Esquerra Republicana es presentessin junts a les eleccions municipals del 2019. “Si m’escoltessin a mi, faríem una candidatura en què buscaríem la col·laboració entre el PDeCAT i ERC”, ha declarat a ‘El matí de Barcelona’, de betevé. Tot i això, ha admès que aquesta opció “avui dia no és possible” i que cal “ser respectuosos amb els altres grups polítics”. Malgrat tot, aposta per “fer una candidatura àmplia que faci que la gent ens voti amb entusiasme”.

“Que Neus Munté hagi estat triada en unes primàries no vol dir que no puguin fer una col·laboració estreta amb Maragall i amb altres persones de pes específic a la ciutat, que ens facin guanyar aquestes eleccions”, ha insistit l’exalcalde, que defensa una plataforma àmplia. Creu que “la gent pensa que la senyora Colau està molt debilitada, que no fa les coses ben fetes i que cal un canvi a l’Ajuntament. Per això tothom es prepara per fer candidatures al màxim de potents possibles”, ha reblat Trias.

“Em sap greu que Bosch no s’hi presenti”

Trias ha lamentat la renúncia d’Alfred Bosch com a candidat d’ERC: “És una persona amb qui he tingut una magnífica relació tot aquest temps i si ell al final no s’hi presenta, a mi particularment em sap greu”, ha explicat a betevé.

La cursa per l’alcaldia pren impuls, després que aquest divendres també s’hagi sabut que Manuel Valls presentarà candidatura la setmana que ve. L’ex-primer ministre francès farà una conferència al CCCB en què explicarà el seu plantejament sobre les eleccions municipals del 2019.

Escolta les declaracions de Trias aquí: