El PP busca relleu a Alberto Fernández Díaz com a candidat a Barcelona… amb una enquesta telefònica. Segons ha sabut betevé, l’empresa Sigma Dos està fent trucades per saber quin candidat prefereixen els barcelonins per al PP i dona quatre noms per escollir, entre els quals no hi ha el líder municipal a l’Ajuntament. Les opcions que s’ofereixen són la portaveu al Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat; la diputada al Parlament Andrea Levy; l’exdiputada Esperanza García, i el polític i escriptor Joan López Alegre.

Fernández Díaz ha reiterat en els últims mesos –l’últim cop el dia de la Mercè– que la decisió de repetir com a cap de llista pel PP a Barcelona l’havia de prendre el partit. Fonts del PP expliquen que enquestes com aquesta s’estan fent en diverses ciutats on encara no està decidit qui serà el candidat. El partit espera tenir ja tots els alcaldables confirmats abans de desembre. El president del PP, Pablo Casado, va anunciar aquest dilluns que oferirien “una candidatura potent” a Barcelona. L’enquesta evidencia que no es compta amb Alberto Fernández.

En l’enquesta telefònica es contraposa cada possible candidat amb un dels altres i es fa triar entre un dels dos. A més, es demana l’opinió sobre diversos temes com ara el transport públic, la seguretat ciutadana, la neteja o la mobilitat. També es pregunta quina nota del 0 al 10 es posa a diferents líders polítics com l’alcaldessa, Ada Colau, o el flamant candidat de Barcelona, Capital Europea, Manuel Valls.