L’alcaldable de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, s’ha mostrat convençut que guanyarà les eleccions municipals del 2019. “Estem fent història, sorprendrem”, ha dit l’ex-primer ministre francès. En l’acte central de campanya de la candidatura al Pavelló de la Vall d’Hebron, Valls ha insistit que aquestes són “les eleccions més importants de la història democràtica” per aconseguir el “canvi real” que, segons diu, necessita la ciutat.

“No volem que Barcelona es governi des de Waterloo”, ha dit Valls, que ha alertat de les conseqüències per a Barcelona si l’independentisme guanya les eleccions: “Subordinació, submissió i decadència”. Per això, ha focalitzat les crítiques en el candidat d’ERC, Ernest Maragall. Assegura que no pot ser alcalde perquè “el nacionalisme és guerra, divisió, racisme i odi”

D’altra banda, ha demanat a l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, que digui públicament si està disposat a repetir un tripartit d’esquerres amb Ada Colau (BComú) i Maragall. Davant d’aquest possible escenari, Valls s’ha dirigit als votants socialistes: “Nosaltres no pactarem mai amb el nacionalisme i el populisme”.

Arrimadas: Barcelona no pot ser la “capital de Lacilàndia”

Durant la “festa de campanya” hi ha intervingut la diputada electa de Ciutadans al Congrés Inés Arrimadas. Ha afirmat que la victòria de l’ex-primer ministre francès evitarà un govern d’Ada Colau o un govern independentista. Evitarà, ha dit, que Barcelona “sigui la capital de Lacilàndia, la capital del llaç gros i de la república imaginària”. Arrimadas ha animat els electors a votar el 26 de maig, “tal com vam fer el 21 de desembre” del 2017, quan Ciutadans va guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya.

La líder de Ciutadans a Catalunya ha assegurat que les eleccions municipals determinaran si Barcelona és “una terra que acull o de la qual molts han de marxar perquè no poden aguantar més el nacionalisme i el populisme”. Arrimadas ha fet una pregunta als electors: “Volem tenir un tripartit de separatistes i populistes tenint de comparsa els socialistes, o volem Manuel Valls?”.

Inés Arrimadas a l'acte de Manuel Valls

Primer acte en format de míting

L’acte d’aquest dijous al Pavelló de la Vall d’Hebron és el primer en format de míting que Manuel Valls ha celebrat des que va començar la campanya per a les municipals. El candidat ha estat acompanyat de la seva germana Giovanna Valls, així com de diverses personalitats de la política, com els fundadors de Ciutadans Albert Boadella i Arcadi Espada i integrants de la seva llista electoral com Celestino Corbacho, Eva Perera i Marilén Barceló.

Valls s’ha mostrat “orgullós” de presentar-se a l’alcaldia amb una “plataforma transversal” i de rebre el suport de formacions com Ciutadans, Lliures i UPyD i de personalitats del “catalanisme moderat” i de la societat civil.