La Magòria, un gran solar al barri de la Bordeta que limita amb la Gran Via, ja té un projecte per transformar-se i convertir-se en un pol d’equipaments sanitaris, esportius i habitatge públic. La proposta Campus Magòria: Connecta 4, a càrrec dels arquitectes Anna Gutiérrez, Álvaro Cuéllar, Elisenda Fontova i Enric Escriba, ha guanyat el concurs d’idees per desenvolupar aquest àmbit.

El Departament de Salut hi construirà un centre sociosanitari de 261 llits, que serà l’equipament de referència per als veïns de Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i l’Esquerra de l’Eixample. També hi farà un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) que obrirà cada dia les 24 hores, i que serà el referent per als veïns de Sants-Montjuïc, que fins ara s’havien de desplaçar al CUAP Manso.

mapa equipaments Magòria

En aquest gran equipament sanitari, l’Ajuntament hi té previst integrar diversos recursos socials, com ara el servei d’atenció a la infància i adolescència i un centre d’atenció a la dependència. “És un model pioner, un pol de serveis socials integrats amb els serveis sanitaris”, ha dit la regidora de Salut, Gemma Tarafa. L’àmbit es complementarà amb 150 habitatges dotacionals i de lloguer assequible, la meitat per a la gent gran.

Es recupera el camp de futbol de la Magòria

La nova Magòria recuperarà l’antic camp de futbol de la UE Sants, per donar resposta a una reivindicació històrica d’aquest club i altres entitats esportives del districte. El camp estarà envoltat per una anella passera que tindrà diverses funcions: graderia, mirador, pèrgola… Al costat s’hi construirà un pavelló poliesportiu que tindrà a la coberta un camp de futbol set. També hi haurà pistes de petanca.

equipaments Magòria

Inici d’obres el 2023

Per transformar aquest espai, l’Ajuntament i la Generalitat invertiran 60 M €, una xifra que assumiran pràcticament a parts iguals. La previsió és iniciar les obres a principis del 2023. Hi haurà diverses fases, però no s’ha concretat encara per on es començarà. Per fer més permeable tot aquest espai, l’equip guanyador ha dibuixat dos passatges nous per connectar la Gran Via i el carrer del Corral. “La nova Magòria farà barri”, ha assegurat la tinenta d’alcalde Janet Sanz.