Les reivindicacions dels treballadors de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona ja fa mesos que duren. Al mes de juliol del 2019 van començar a fer un seguit de vagues per donar visibilitat a les seves mancances. Denuncien, principalment, que l’augment d’equipaments no ha anat acompanyat d’un augment de plantilla i la càrrega de treball que això suposa els està posant al límit de les seves forces.

Pocs avenços

Els treballadors de les biblioteques es queixen que les seves reivindicacions no acaben de ser escoltades. Si bé reconeixen que amb el nou gerent, Ferran Burguillos, les converses són més fluides, no s’està fent l’esforç que realment necessita l’actual plantilla de biblioteques. Els treballadors denuncien que des del 2008 amb cada obertura d’una nova biblioteca s’ha anat omplint amb els mateixos 414 treballadors que la xarxa té en plantilla. Això vol dir que de mica en mica les biblioteques han anat perdent treballadors en favor dels nous equipaments, fet que finalment ha suposat una sobrecàrrega de treball per a tots ells.

Els bibliotecaris demanen un augment de 50 persones per pal·liar aquests dèficits i a més necessiten que es faci de seguida. Des de les administracions els ofereixen una ampliació de 20 treballadors, a raó de cinc nous treballadors per any fins arribar els 20 al 2023. A més des de l’Ajuntament ja tenen previst invertir cinc milions d’euros per mirar d’actualitzar les instal·lacions de les biblioteques.