S’han detectat quatre casos més de coronavirus a Catalunya aquest dijous. Es tracta de tres casos lleus de dones barcelonines de 57, 39 i 34 anys, i un home de 50 anys també de Barcelona, que és considerat un cas greu perquè té patologies prèvies, tot i que està fora de perill. La conselleria de Salut analitza un cinquè possible cas pendent dels resultats, una dona de 29 anys i de Barcelona que té una afectació respiratòria greu i l’estan tractant a la unitat de cures intensives.

Salut ha explicat que per ara hi ha 500 persones confinades a Catalunya per sospita de coronavirus per haver tingut contacte directe amb alguna persona infectada.

En total són 21 les persones infectades a Barcelona.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha assegurat que s’ha firmat una resolució per suspendre tots els congressos, seminaris i simposis per a professionals sanitaris a Catalunya de caire presencial. La mesura està vigent des d’aquest dijous i serveix per evitar que els sanitaris s’infectin amb el virus i que tinguin plena disposició per anar a treballar. Això no afecta les sessions clíniques que fan els professionals en els seus centres de treball.