El Departament de Salut ha confirmat deu casos nous de coronavirus -covid-19- a Catalunya, aquest dimecres a la tarda. Hi ha quatre casos nous de persones barcelonines: són un home de 30 anys que va estar amb persones que van viatjar a Itàlia; una dona de 61 anys, que és una coneguda d’un cas anteriorment confirmat; un home de 51 anys, que també havia contactat d’un cas anterior, i una dona de 86 anys, que ha estat en contacte amb un cas també confirmat. Tots els casos són lleus.

Aquests, se sumen als tres que s’han confirmat aquest dimecres al matí: una dona de 23 anys de Barcelona i que va anar de vacances a Milà; un home de 39 anys que viu a Barcelona, que va viatjar a Bèrgam i Milà; i un home de 40 anys, de Barcelona, i que va viatjar a Milà. La resta són un home de 47 anys, de Manresa i que es va infectar amb la malaltia com a contacte d’un cas positiu del covid-19 de València; una dona de 53 anys i un home de 52 anys, tots dos de Girona, que són contactes de casos confirmats prèviament del covid-19. A alguns dels pacients ja se’ls està fent atenció assistencial d’hospitalització domiciliària.

La consellera de Salut, Alba Vergés, al Parlament, ha reiterat el missatge de confiança en el sistema de salut de Catalunya i en els seus professionals: “Volem protegir les persones que ens han de cuidar i per això tenim especial cura amb els professionals sanitaris, amb mesures específiques orientades”, ha reblat.

Vergés ha afegit que Salut està intensificant la informació sobre el coronavirus perquè arribi a tota la ciutadania, especialment la informació que té relació amb la cura de les persones més vulnerables.

No es revisaran totes les defuncions

El fet que la primera mort per coronavirus a Espanya es conegués després d’analitzar un pacient que havia perdut la vida el 13 de febrer, el ministeri de Sanitat assegura que ara no es començaran a fer necròpsies. “No té sentit” ha dit el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, perquè, argumenta, si són casos antics, aquests ja han passat els dies d’incubació de possibles afectacions als entorns.

A més, Simón ha confirmat que d’entre els més de 190 casos d’infeccions a Espanya hi ha tres menors, un dels quals és una nena de 4 anys de Madrid. El seu pare havia viatjat al nord d’Itàlia recentment.