La Taula d’Esports de Sants, Hostafrancs i la Bordeta ha presentat una nova proposta pel complex esportiu municipal de Magòria. L’objectiu del col·lectiu d’entitats és que es cobreixin les necessitats esportives de més de 3.000 nens i nenes, menors de 17 anys, que practiquen esport al barri.

La proposta de la Taula d’Esports inclou un camp de futbol 11, un de futbol 7, un pavelló gran (tipus PAV-4) i 16 pistes de petanca. Creuen que es podria realitzar una plataforma, a l’altura del carrer del Corral, per fer els camps de futbol i, a sota, de forma subterrània, encabir el pavelló i la resta d’espais necessaris (vestidors, aules de formació teòrica de l’esport i tecnificació, entre d’altres).

Un projecte amb mirada de futur

La Taula d’Esports considera que aquest projecte s’ha de fer pensant en el futur. Amb el seu plantejament es fusionarien les dues opcions que va presentar l’Ajuntament el març del 2018, pels 11.600 metres quadrats destinats a usos esportius a Magòria.

Tot i això, Joaquim Garreta, portaveu de la Taula d’Esports, admet que el finançament d’aquest complex esportiu és una preocupació important, ja que es preveu un cost d’aproximadament 22 milions d’euros. D’aquesta manera no descarten l’opció de poder realitzar el projecte per fases.

El Jardí de l’Estació de Magòria

La Plataforma Jardí de l’Estació de Magòria també vol que se’ls tingui en compte a l’hora d’elaborar el projecte. Afirmen que el jardí és un pulmó verd al barri i no volen que desaparegui. “Nosaltres volem un espai dinamitzat diàriament. Tant per a nens petits com per a la gent, de diverses edats, que també fan tallers o activitats”, expliquen.

Concurs per a l’ordenació d’equipaments

El districte de Sants-Montjuïc afirma que la proposta de la Taula d’Esports s’incorporarà en el concurs per a l’ordenació dels diferents equipaments previstos en aquest solar, que es publicarà en poques setmanes. “En aquest concurs es triarà la millor proposta que permeti encaixar els diferents equipaments previstos a la Magòria, tenint el compte els requeriments i el programa funcional de cada tipologia d’equipament”, expliquen des de l’Ajuntament.